Okula Hazırlık Eğitim Programı
Okulla başlama sürecinde en önemli kazanımlardan bir tanesi de uyum davranışıdır. Yeni bir okul ortamında bulunmak da birçok öğrenci için kaygı verici bir durum olabilir. Öğrenciler için belirsiz ve kaygı verici durumları hafifleterek, okula uyum sağlamalarını hızlandıran uygulamalar, önceden planlanmış programlar doğrultusunda sağlanabilir.
0-6 yaş dönemi, insan yaşamında temel yaşam alışkanlıklarının ve becerilerinin kazanıldığı bir dönem olması açısından kritik bir gelişim ve uyum dönemidir. Tüm yaşamımız büyük ölçüde bu temel becerileri kazandığımız dönem üzerine kurulur.
Okulöncesi dönemde iyi yönlendirilmiş bir çocuk, ilkokul için gerekli olan bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazanmış olur ve yaşamındaki bu önemli değişime daha kolay uyum sağlayabilir. Bununla birlikte ilköğretimle birlikte okula başlama genellikle her çocuk için yeni bir uyum döneminin yaşanması anlamına gelir.
İnsan gelişimine bir düzlem üzerinde baktığımız zaman onun gelişim çizgisi üzerinde tamamlaması gereken gelişim dönemleri gibi birçok dönüm noktasından geçmesi gerektiğini görürüz. Okula başlama da başarılması gereken temel ve önemli gelişim görevlerinden biridir.
Okul, çocuğun toplumsallaşmasında çok önemli bir rol oynar. Okula başlama, çocuğun belli bir yaşa kadar sürdürdüğü, sosyal ilişkilerinde edindiği bilgilerini, geliştirdiği becerilerini, öğrendiği kuralları ve kişilik özelliklerini bundan böyle başka bir fiziksel çevreye taşıması, orada da kullanması anlamını taşır. Yani okula başlama sadece akademik faaliyetler bütünü değil, sosyal hayatın ta kendisidir.
Bu süreçte çocuğun zihnindeki kaygıları anlama, becerilerini saptama ve endişelerini bertaraf edebilme adına çocuğa uygulanacak olan gelişim değerlendirme, okula başlama sürecinde uygulanacak olan okula hazırlık programı onun bu yeni yaşantıya uyum sürecini kolaylaştıracak, kendi ayakları üzerinde durması konusunda korunaklı olmasını sağlayacaktır.
Okula Hazırlık Eğitim Programı
♠ Gelişim Değerlendirme
♠ Okul Olgunluğu
♠ Okul Kaygısı
modüllerinin bir arada uygulandığı bir set olarak prıogram haline getirilmiştir.
Program Yeri: BST Danışmanlık
Program Süresi: 4 hafta, 6 saat
Program Materyali: Rapor Sunumu ve Eğitim Notları
Katılım Belgesi: Var
Okula Hazırlık Eğitim Programı hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.
Bir önceki yazımız olan Anne-Baba Okulu başlıklı makalemizde anne bana eğitim programı, gebze aile semineri ve gebze ile okulu hakkında bilgiler verilmektedir.
Benzer Yazılar
Gelişim Testi Uygulamaları
Evlilikte İhanetin Anatomisi
Özel Eğitim Danışmanlığı
Çocuklarda Cinsel Gelişim
Bireysel Psikolojik Danışma
Bireysel Danışmanlık Uygulama Esasları
Duygusal Gelişim
Ödev: Bir Veli Kâbusu
Biz, İkimiz; İkiziz
Çocuğunuzun Sesi
Çocuklarda Benlik Saygısı Gelişimi
Cinsel İstismar Belirtileri Nelerdir
Evde Uygulanabilir Aile Terapisi Etkinlikleri
Özgecan Cinayeti Üzerine Bir Başka Mağdur
Özel İlim Koleji Semineri
Çocuklarda Ölüm Kavramı ve Yas
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
Yorumlar
Facebook'ta Biz
Çocuğunuzun Gelişimini Değerlendirdiniz mi?
6. aydan başlayarak her çocuğun yılda en az bir kere gelişim değerlendirme yapılmasının, ortaya çıkabilecek bozuklukların önüne geçeceğini biliyor musunuz? Ayrıntılı bilgi için tıklayınız
Son Eklenen Makaleler
- Yeme Bozuklukları olan Çocukların Ebeveynlerine Öneriler 12 Şubat 2021
- Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Ailelere Öneriler 12 Şubat 2021
- Tuvalet Alışkanlıkları Problemlerinde Ebeveyne Öneriler 12 Şubat 2021
- Çocukta Davranış Bozukluğu, Ebeveynlere Öneri 12 Şubat 2021
- Depresyonda olan çocukların Ailelerine öneriler 12 Şubat 2021