Hızlı Randevu 0 532 492 41 57

Hoşgeldiniz. Bugün

Gebze' de Pedagog Psikolog ve Aile ve Evlilik Danışmanı İhtiyaçlarınız Çok Yakın Profesyonel yardım hizmetlerinden yararlanmak için lütfen bize ulaşınız.

foto

İşitsel Bellek ile İlgili Çalışma Örnekleri

Ana Sayfa » Duyurular » İşitsel Bellek ile İlgili Çalışma Örnekleri

İŞİTSEL SIRALAMA  VE  İŞİTSEL  BELLEK İLE  İLGİLİ  ETKİNLİKLER

1.Çocukla birlikte alışveriş yapılır. Sonra yetişkin, alışveriş listesinden satın alınan malzemeleri okurken çocuk malzemelere bakar. Yetişkin listede olmayan bir malzemeyi fazladan okur ve çocuktan bunu fark etmesini isteyebilir.

Alışverişe giderken, çocuğunuzla birlikte liste yapın. Çocuğunuzdan (yaş düzeyine uygun olarak) 3 ürünü aklında tutmasını isteyin. Örneğin; Patates-ekmek-muz vb. Bunları hatırlamak senin görevin deyin. Ürün sayısı zamanla arttırılabilir.

2.Çocukla birlikteyken ona odada olmayan iki nesne ismi söyleyerek bunları bulup getirmesi istenebilir. Daha sonra istenen nesnelerin sayısı arttırılır ve çocuğun daha fazla nesneyi aklında tutabilmesi için bu oyun geliştirilebilir.

3.Bir kutu içine birçok nesne yerleştirilir ve çocuğa bir dizi nesne ismi söylenerek kutunun içinden bunları bulması istenir. Daha sonraki aşamada ise kutudaki nesneleri söylenilen sırada bulması istenebilir. Örneğin; kazak-tarak-bebek-vb.

  1. Bir kutu içine koyulan giysiler arasından yetişkinin söylediği uyarıya uygun olarak çocukların giyinmeleri istenebilir. Örneğin; bere-çorap-etek vb.

5.Uyarıları dinleme oyunu oynanabilir. Yetişkin her çocuktan diğerine bir şey vermesini isteyebilir. Örneğin; Kitabı Selen’e ver, çantanı bana getir, terliklerini dolaba koy vb. Çocuğun uyarıları sırasıyla yerine getirmesine dikkat edilir.

6.Renkli posta kutuları ve nesnelerin resimleri olan kartlar hazırlanır ve yetişkinin uyarılarına uygun olarak çocuklardan resimleri kutulara atmaları istenebilir. Örneğin; Top resmini sarı kutuya at, kırmızı renkli bütün resimleri mavi kutuya at vb.

  1. Çocuğun gözleri kapılıyken belirli bir yükseklikten bir plastik kutu içine bilyeler atılır ve çocuktan bilyelerin çıkardığı sesi dinleyerek toplam kaç bilye atıldığını bulmaları istenir.

    8. Hazırlanan hareket serisi çocuğa anlatılır ve bu sırayı takip ederek çocuğun uygulama yapması istenebilir. Örneğin; Bloğun  üstünden atla, sandalyenin altından emekleyerek geç, duvara dokun vb.

  2. Yetişkin, el çırparak, ellerini dizlerine veya ayaklarını yere vurarak çıkardığı sesleri çocukların  taklit etmeleri isteyebilir. Örneğin; eller iki kez dize, bir kez birbirine vurulur vb.

    10.Sayı, sözcük veya cümle dizisini tekrarlama çalışmaları yapılabilir. Sayıları tekrarlama çalışması kısa süreli bellek için çok uygundur. Örneğin; 2-8-9, ev-çiçek-top vb.

11.Çocuklara nesneleri hayvanları veya olayları anlatan basit bir hikaye okunabilir daha sonra hatırladıkları listelerin ve hikaye tekrar okunur. Hikayenin ne kadarını hatırladıklarına bakılır.


Bir önceki yazımız olan Çocuk Kitapları Listesi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

12 Şubat 2021

İlgili Terimler :

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

Yorumlar

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Facebook'ta Biz

  • Çocuğunuzun Gelişimini Değerlendirdiniz mi?

    gelişim-degerlerdirme 6. aydan başlayarak her çocuğun yılda en az bir kere gelişim değerlendirme yapılmasının, ortaya çıkabilecek bozuklukların önüne geçeceğini biliyor musunuz? Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

  • Son Eklenen Makaleler