Öğrencilerde Motivasyon Eksikliğinin Giderilmesi
Ders çalışmayı sevmeyen öğrenciler olduğu gibi çalışırken sıkılanların sayısı da hayli fazladır. Çalışmayı sevmemek, çalışmaya başlayamamak kişide motivasyon eksikliği olduğunu gösterir. Çünkü motivasyon kişiyi davranışa yönlendiren istektir.
Çalışmayı sevmemek, çalışmaya başlayamamak kişide motivasyon eksikliği olduğunu gösterir. Çünkü motivasyon kişiyi davranışa yönlendiren istektir. Eğer davranış gerçekleşmiyorsa motivasyon eksikliği söz konusudur.
Motivasyonu sağlayan etkenlerin başında çalışmayı ihtiyaç olarak görmek gelir. Eğer çalışma sonucunda elde edilecek olanlar önemli bir ihtiyaç olarak görülürse kili bu ihtiyacı gidermek için çalışmayı kendisi isteyecektir. Televizyon reklamları da ürünleri tüketiciye ihtiyaç olarak hissettiren motive edici yayınlardan başka bir şey değildir. Hedef, tüketicinin ürünü ihtiyaç olarak görmesini sağlayarak bu ürünü almasına yönelik davranışı yapmasını sağlamaktır. Öğrenci öyleyse çalışmayı bir ihtiyacı gidermek için gerekli görmelidir.
Sınav sonucunda ulaşılacak hedef iyi belirlenmişse ve öğrenci bu hedefe ulaşmak istiyorsa hedefi düşünmesi onu çalışmaya motive edecektir. Bu bakımdan çalışma konusunda bir isteksizlik hissettiğinizde bol bol hedefinizle ilgili hayaller kurun. Hedefinize ulaştığınızı düşünün. Hedefe ulaştığınızda kazanacaklarınızı düşünün. En son ise hayallerinize ulaşmanın çalışmakla olduğunu düşünün. Böylece kendinizi çalışmaya karşı motive etmiş olursunuz.
Çalışma sonucunda bir ödül belirleme de motivasyona katkı sağlar. Çok istediğiniz bir şeyi yapmayı kendinize ödül olarak koyabilirsiniz. Eğer bilgisayarla ilgilenmeyi, maçı, televizyonu, yemek yemeyi, uyumayı ya da başka bir şeyi çok seviyorsanız bu çok sevdiğiniz şeyi, çalışma sonrasında kendinize ödül olarak koymanız motivasyonunuzu dolayısıyla da çalışmaya başlamanızı sağlar.
Merak, motivasyonu sağlar. Bu nedenle çalışılacak dersle ilgili sizi meraklandıracak konular araştırın. Bunun için sevdiğiniz derslerden yararlanabilirsiniz.
İlgi motivasyonu artırır. Derslerin ilgilendiğiniz kısımlarının üzerinde durun. Daha sonra ilgi alanlarınızı genişletin. Bunun için derslerden öğrendiklerinizin günlük hayatla bağlantısını kurmaya çalışın. Bu şekilde, çalışmaya başlayamamak gibi bir sorundan kurtulabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Çocuklarda Özdenetimi Sağlama Yöntemleri başlıklı makalemizde çocuklarda özdenetim, çocuklarda sorumluluk ve sorumluluk kazandırma hakkında bilgiler verilmektedir.
Benzer Yazılar
Çocuk Suçluluğu
Çocukta Tuvalet Eğitimi
Normal Gelişim Ölçütleri
Çocuk Yetiştirmede Sevginin Rolü
4. PDR Öğrenci Kongresi [İnönü Üniversitesi]
Çocuklarla Başarılı İletişim
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Sendromu
Çocuk Kitapları Listesi
Amasya Üniversitesi PDR Bölümü Öğrencilerine Eğitim Verildi
Ukome / Yolcu Sürücü İlişkileri Eğitimi–16
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu(DEHB) Olan Çocuklar İçin 3 Basit Konsantrasyon Tekniği
Ukome / Yolcu Sürücü İlişkileri Eğitimi–15
Darıca Mustafa Kemal İlkokulu Cinsel Eğitim – Veli Eğitimi
Gelişim Testi Uygulamaları
Kardeş Kıskançlığı Üzerine Öneriler
Önokul ve İlköğretimde Sorumluluk Bilinci Kazandirma Programi Uygulamalari
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
Yorumlar
İlgili Kategoriler
Facebook'ta Biz
Çocuğunuzun Gelişimini Değerlendirdiniz mi?
6. aydan başlayarak her çocuğun yılda en az bir kere gelişim değerlendirme yapılmasının, ortaya çıkabilecek bozuklukların önüne geçeceğini biliyor musunuz? Ayrıntılı bilgi için tıklayınız
Son Eklenen Makaleler
- Yeme Bozuklukları olan Çocukların Ebeveynlerine Öneriler 12 Şubat 2021
- Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Ailelere Öneriler 12 Şubat 2021
- Tuvalet Alışkanlıkları Problemlerinde Ebeveyne Öneriler 12 Şubat 2021
- Çocukta Davranış Bozukluğu, Ebeveynlere Öneri 12 Şubat 2021
- Depresyonda olan çocukların Ailelerine öneriler 12 Şubat 2021